Menu

Hållbarhet inom motorsporten

Inom motorsporten är hållbarhet och miljövänliga alternativ inte de mest centrala delarna – tvärtom har sporten kritiserats för sitt tämligen osynliga miljöfokus. Kritiken har dock på senare tid bidragit till en hel del nya initiativ generellt sett i branschen.

Om du på ett eller annat sätt är verksam inom motorsportens värld finns det konkreta saker som gör skillnad för miljö och klimat. Här får du ta del av några direkta tips!

Konsumtion och användning

Motorsport är knappast en billig hobby eller verksamhet, men redan här går det med rätt knep att göra mycket för både plånbok och miljö. En bra start är att se över inköp av diverse tillbehör och redskap som behövs för att hålla verksamheten igång. Att köpa fabriksnya reservdelar eller entreprenadmaskiner till tävlingsarrangemang är knappast hållbart i längden. Tipset är istället att fokusera den här sortens inköp till praktiska nätauktioner Blinto.se där du enkelt budar på begagnade maskiner och nyttofordon.

Att i så hög grad som möjligt prioritera begagnade inköp från Blinto.se eller andra anpassade handelsplattformar är helt rätt väg mot en mer hållbar motorsport. Att du sedan dessutom är garanterad en smidig köpprocess hos Blinto.se som är helt uppbyggd på smart och modern teknik är bara ett plus i kanten!

Du som är aktiv inom motorsport – oavsett om det är rally, motocross eller speedway – vet att det krävs många löpande investeringar för att kunna träna och tävla. Får du igång en rutin i att buda hos Blinto.se istället för att betala överpris eller köpa nytt gör du en god gärning för motorsportens framtid, miljön och självklart även den egna plånboken.

Nya initiativ

Även om motorsporten har lång väg kvar att vandra för att nå mer hållbara standarder har det ändå presenterats positiva hållbarhetsinitiativ på slutet. Allt fler arrangörer väljer att samarbeta på lokal nivå för att på så sätt förhindra onödig transport eller andra lösningar som inte är hållbara i längden. Det kan vara allt från att anlita lokala anläggningsfirmor till att förbereda underlaget till att buda hem begagnade anläggningsmaskiner på Blinto.se.

Sett till tävlingssammanhang inom motorsportvärlden har dessutom hållbara alternativ lanserats under de senaste två åren. Idag finns det bland annat målmedvetna arrangemang inom rally med fokus riktat mot noll utsläpp. ”Rally Towards Zero – Zero Fossil, Zero Incidents, Zero Waste” är ett exempel på ett hållbart event som arrangeras av Rally Sweden. Inom rallycross är satsningen stor när det gäller elbilar i tävlingssammanhang.

Det finns även en vision om en svensk fossilfri bilsport år 2030. Grönt bränsle är på tapeten generellt sett inom motorsporten och det testas för fullt med miljövänliga alternativ inom olika grenar och tävlingar runt om i världen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram