Menu

Köpa bil för motorsport

Om man gillar när det går undan och om pengar inte är något större problem att oroa sig för kan motorsport vara en mycket rolig och givande aktivitet. Motorsporter finns i flera varianter och de passar dessutom olika åldrar. Inom motorsporter som folkrace kan till exempel ungdomar vara med, medan det krävs körkort i en del andra motorsporter. Om man är ny inom motorsport kan det vara dags att köpa en egen bil att kunna köra på träningar samt tävlingar. Vad är egentligen bra att tänka på då?

Var köper man bil?

När man ska köpa en bil för motorsport kan man börja med att söka hos bilhandlare som Riddermarks. Det är också bra om man kan åka en bit för att titta på bilen. Om man bara kan leta i närområdet blir sortimentet vanligen inte lika stort. När det gäller bilar som används i motorsport är det främst på begagnatmarknaden man letar. Det är sällan man som hobbytävlande köper en helt splitterny bil att tävla med. Det kan dock vara klokt att jämföra priser mellan olika bilförsäljare.

Hur ska bilen se ut?

Hur bilen bör se ut varierar beroende på vilken sport man vill delta i, hur mycket man kan tänka sig att göra själv och så vidare. En bil som är dyrare i inköp är antagligen i bättre skick än en bil som kanske skänks bort. Om man vill göra bilen iordning, lacka och byta delar kanske det viktigaste är att man har ett skal med en motor att arbeta med.

Om man ska tävla och träna i folkrace behöver man såklart en helt annan bil än om man vill tävla i offroad eller gokart. Det har också med bilens utseende att göra. Vissa bilar har en högre markfrigång, andra är av kombimodell. Det kan alltså vara bra att titta runt lite och se vilka andra typer av bilar som används inom den sport man vill utöva.

Krav att ställa på bilen

När man köper en bil för att använda den till motorsport kan man ställa lite olika krav på den. Om bilen säljs som tävlingsklar ska den självklart vara redo att tävla samma dag om man som köpare vill det. Man ska med andra ord inte behöva byta ut delar och annat. Om bilen saknar vissa delar eller om den inte fungerar som den ska, och man kanske behöver hämta den på släpkärra kan säljaren inte få lika mycket betalt för den.

Om man vill tävla och träna relativt snart eller om man inte själv kan så mycket om bilar kan det vara klokt att ställa krav på att bilen går att starta, att den går att köra och på att det kanske inte är allt för många delar som är på väg att gå sönder. Även rost är en sak man bör se upp för. Finns det lite rost som syns, kan det finnas en hel del som inte syns.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram