Menu

Isracing

Isracing är en underhållande och intensiv motorsport som föga överraskande körs på is. I övrigt liknar det speedway, med den stora skillnaden i just underlaget. Reglerna är väldigt lika de i speedway, då det är fyra åkare som tävlar runt en oval bana. Man kör i heat där vinnaren får 3 poäng, tvåan 2 poäng, trean 1 poäng och den som kommer sist blir utan. C
yklarna är bromslösa, tvåväxlade och driv1200px-Ice_Racings med metanol. De 28 mm långa stålnabbar som däcken är utrustade gör att man får bra fäste i isen, och gör att man kan driva igenom rejält i kurvorna. Det är väldigt underhållande för publiken att följa.

Sverige är framgångsrikt
Isracing är auktoriserat av FIM och administreras i Sverige av Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SVEMO). Sverige har visat sig vara ett framgångsrikt land genom Isracingens historia och tar ofta medaljer på VM och andra stora tävlingar. Precis som i Speedway tävlas det både individuellt och i lag. Det arrangeras även svenska mästerskap i sporten. Bland alla stora svenska åkare genom tiderna kan det vara värt att nämna till exempel Erik Stenlund, Conny Samuelsson, Stefan ”Isracing” Svensson, Fredrik ”Figge” Olsson. Det utan alla tvivel allra största affischnamnet är dock Per-Olof ”Posa” Serenius, 68 år gammal som nyligen avslutade sin fantastiska karriär. På hans meritlista hittar vi bland annat två individuella VM-guld, tre VM-guld i lag och över 20 SM-guld. ”Posa” tävlade för klubben SMK Gävle. Förutom Gävle är andra framstående isracingstäder i Sverige bland annat Strömsund, Örnsköldsvik och Östersund. Internationellt är det framförallt staden Assen som sticker ut med sin arena De Smelt.

Transportering av material
När man sysslar med isracing och åker med material som både är tungt och i stort antal är det viktigt att man kan frakta det på ett förmånligt och effektivt sätt. Då kan vi rekommendera att använda ett fraktbolag som erbjuder effektiv och billig frakt. Det är ett utmärkt alternativ för att frakta isracing-cyklar och olika tillbehör till denna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram