Menu

Motorsport – dyrt och glamoröst

 

Det finns massor av olika motorsporter och även om de olika varianterna skiljer sig väsentligt åt så finns det för det mesta även flera likheter mellan dem. Dels så handlar det så klart om att köra riktigt, riktigt fort och att kunna kontrollera och manövrera sitt fordon på det allra bästa, skickligaste och mest taktiska vis. Taktiken är ofta viktigare än man tror så det gäller alltså inte bara att tuta och köra utan även att vara lite smart och listig.

Kostsamma sporter

En annan sak som dessa sporter har gemensamt är att de är mycket kostsamma – både för utövare, arrangörer och ibland även åskådare. Först och främst så kostar det naturligtvis massor för arrangörerna. Oavsett vilken av alla motorsporter det rör sig om så kostar det mycket pengar att hålla anläggningarna och banorna i tävlingsbart skick. Dels skall banorna vara i toppskick hela tiden och dels skall allt omkring vara lika fint.

Vid de flesta banor finns det till exempel gräsmattor runt om kring banorna som måst hållas i trim. Med sådana stora ytor som måste klippas och underhållas är det bäst att införskaffa en riktigt bra gräsklippare som hjälper till att ta hand om jobbet. Ett bra exempel är al-ko gräsklippare 524 sp-a premium, en riktigt högpresterande gräsklippare.

A race track and cloudy background.

Men det är också minst lika kostsamt för de aktiva. Den utrustning som krävs för att kunna tävla, det vill säga de olika fordonen, är sällan speciellt billiga att införskaffa. Dessutom utsätts de ständigt för påfrestningar under tävlingarna vilket resulterar i kontinuerliga reparationer och åtgärder. Utöver detta så krävs det massor av säkerhetsanordningar som skall hålla förarna så säkra som det nu är möjligt, vilket också är kostsamt.

Lyxsport

Sporterna är ofta också kostsamma för åskådarna, även om detta kanske främst gäller när det kommer till Formel1. Denna exklusiva sport har blivit synonym med lyx och glamour. Årligen samlas de rika, vackra och kända för att följa den cirkus som omger tävlingarna. De följer den runt världen och minglar med paparazzis och champagne på några av världens allra mest fantastiska och lyxiga platser.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram