Menu

Prova radiostyrd motorsport!

Du behöver faktiskt inte ens sätta dig i bilen för att uppleva motorsportens glädje, acceleration och spänning. Det räcker gott med en handkontroll som styr motorsportbilen vid sidan om. En motorsport som vinner entusiastiska anhängare över hela världen är den radiostyrda motorsporten. Idag är den etablerad både nationellt och internationellt, genomförs både SM- och VM-tävlingar inom den radiostyrda motorsporten. Intresset för radiostyrd motorsport har ökat de senaste åren och den lockar såväl ung som gammal. Formatet är mindre. Men det är verkligen inte mindre vad det gäller spänning, utmaning och körglädje för samtliga deltagare. Precis som i verkligheten handlar det om hundradelar mellan vinnare och förlorare. Faktum är att vi har en svensk världsmästare i radiostyrd motorsport. David Ronnefalk började köra radiostyrd bil när han var endast 4 år gammal. Förra året blev han världsmästare och idag lever David på att köra radiostyrd tävlingsbil.

Varianterna av bilar och lopp är många

Inom den radiostyrda motorsporten finns det ett flertal olika varianter av grenar, bilar och banor. Tyvärr verkar tjejer inte ha upptäckt den radiostyrda motorsporten ännu. Men det finns några stycken och de kör på exakt lika villkor som för herrarna! Bilarna du kan köra radiostyrt kan du drömma om att försöka ha råd att köpa i verkligheten – här finns drömbilen att köra och inte tjänstebilen för 2018, den är alldeles för stor för att tävla och vinna med! Radiostyrda motorsporten bjuder på Formel 1, Drifting, Buggy, och Rallycross för att nämna några tävlingsgrenar. Utbudet av bilar, banor och tävlingsgrenar utvecklas ständigt inom den radiostyrda motorsporten. Detta är verkligen en motorsport för alla, någon åldersgräns finns inte, barn, vuxna, män och kvinnor – alla tävlar på samma villkor! Radiosporten kräver snabb motorik, snabba reflexer och nerver av stål. Med detta sagt, är en lämpligt startålder 7-8 år för att börja köra radiostyrda tävlingsbilar.

Är det dyrt?

Det finns en uppsjö olika radiostyrda bilar och priserna varierar beroende på motor, typ av bränsle och professionell prestanda på bilarna. Köper du en helt ny professionell radiostyrd tävlingsbil måste du räkna med 8000 kr och uppåt – då får du en riktigt grym bil! Du får en bra instegsmodell på tävlingsbil för ca: 3000-4000 kr. Väljer du att köpa begagnat kan du fynda för halva priset jämfört med ett nyinköp. Kontrollera dock skick på motor, kaross och däck. Dessa slits relativt fort oavsett om du köper en ny eller begagnad radiostyrd tävlingsbil. Räkna med en del reparationer, underhåll och service – precis som på en riktig bil! Om du gillar att pilla, renovera och laga kommer du inte bli besviken. Det är en del av tjusningen med att köra radiostyrda bilar – de kraschar, stöter ihop och krockar och behöver tas om hand därefter.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram